34 національні страви з різних країн, які варто скуштувати.
34 національні страви з різних країн, які варто скуштувати.

Єгипет: молохея

14851960-Molokhia-1000-b5621f4a75-1484580204

Різні варіації цієї страви готують у всій північній Африці, але особливу популярність вона завоювала на батьківщині – в Єгипті. Страва готується з листя молохеї (овоч з гіркуватим смаком), яке відокремлюють від стебел, рубають і варять в бульйоні з коріандром і часником. Подається молохея зі шматочками курячого або кролячого м’яса, іноді їх замінюють бараниною або рибою.

На сайті Quora провели опитування на тему: «Якби у вас була можливість пригостити іноземця культовою стравою вашої країни, яку ви вибрали б?». Користувачам потрібно було називати лише одну страву. Так сформувався список із 34-ох національних страв, які представляють 34 країн світу. Скільки із цих страв доводилося куштувати вам?

Бельгія: мідії з картоплею фрі

14842460-Moules-Frites-1000-5c5d2eb6d8-1484580204

Мідії в Бельгії готуються різними способами: у вині, олії, з травами або в томатному соусі. Їх подають із солоною хрусткою картоплею і запивають холодним бельгійським пивом.

Австрія: віденський шніцель

14837810-2WienerSchnitzel-1000-abe92e7632-1484580204Цю страву вважають одним із символів Австрії. Класичний віденський шніцель – це дуже тонкий шматок відбитої телятини в паніровці, підсмажений до золотисто-коричневого кольору у великій кількості жиру або вершкового масла. Як гарнір до нього, як правило, подають картоплю або рис, а прикрашають лимоном і петрушкою.

Аргентина: асадо

14837860-3Asado-1000-13d7f80dad-1484580204

Гриль для приготування асадо знайдеться у кожної аргентинської сім’ї, яка себе поважає. Це м’ясо, приготоване на вугіллі, але його смак залежить від безлічі тонкощів, тому зазвичай цією стравою займаються чоловіки – асадори. Подається асадо з хлібом, салатом, соусом чімічуррі і червоним вином.

Канада: путі́н

14842560-Poutine-1000-71108325ea-1484580204Це дуже калорійна страва родом із Квебеку. Вона складається з картоплі фрі, сиру і спеціально приготованого соусу.

Бразилія: фейжоада

14837760-5Feijoada-1000-6de1b3a2ce-1484580204Фейжоада – це страва із чорної квасолі, запеченої свинини, яловичини, спецій і борошна маніоки. Зазвичай її подають із рисом, капустою, скибочками апельсину і гострим соусом, аби прискорити процес травлення.

Австралія: пиріг-поплавок

14844360-1Piefloater-1000-54ff369b88-1484580204

Пиріг-поплавок – м’ясний пиріг, плаваючий в тарілці з густим гороховим супом. Іноді його приправляють томатним соусом і оцтом. Ця страва особливо популярна взимку.

Китай: сяо лонг бао

14846410-Xiaolongbao-1000-95226e499f-1484580204

Страва з важкою назвою – це шанхайські пельмені, що плавають у супі. За формою сяо лонг бао навіть більше нагадують грузинські хінкалі. Їх роблять з різних сортів м’яса і готують на пару в спеціальних бамбукових кошиках.

Хорватія: пажський сир

14851660-Pakisircheese-1000-440a6d74f8-1484580204Знаменитий на весь світ пажський сир готують з овечого молока на острові Паг.

Англія: ростбіф з йоркширським пудингом

14853760-RoastBeefYorkshirePudding-1000-5e6117f0f4-1484580204

Колись англійські кухарі придумали спосіб використовувати жир, що капає на піддон під час смаження м’яса, для приготування пудингів. Зараз смажена яловичина із «капаючим» пудингом вважається національною стравою Англії.

Грузія: хачапурі

14849910-Khachapuri-1000-10b6f4b7e0-1484580204Хачапурі – соковитий коржик із начинкою з сиру або яйця.

Голландія: оселедець

14853960-Sousedherring-1000-e978cae702-1484580204Подають страву по-різному. Самі голландці, наприклад, полюбляють їсти оселедець зі свіжою булочкою і подрібненою цибулею.

Індія: курка тандури

14854360-tandoori-chicken-2-1000-894e5dbef3-1484580204Знайти одну страву в Індії, яка представляла б усю країну, практично неможливо, адже у кожному регіоні різні традиції. Однак є одна класична індійська страва – курка тандури. Шматочки курятини маринують в йогурті з додаванням спецій, а потім запікають на великому вогні в глиняній печі. Подається страва, як правило, з овочами і рисом.

Індонезія: пиріг теранг булан

14856810-collage22-1000-79eeda0a4f-1484580204Це солодкий пиріг у формі півкола, начинений усілякими смаколиками: шоколадною крихтою, тертим сиром, шматочками арахісу і навіть бананів. Такі пироги продають вуличні торговці по всій Індонезії.

Італія: піца

14856660-pizza2-1000-a85adc386e-1484580204Класична італійська піца готується з дуже тонкої основи і начинки, що складається зі свіжих помідорів, моцарели, базиліку і різних м’ясних продуктів. В Італії піца вважається справжнім мистецтвом.

Японія: кацудон

14859910-Katsudon-1000-072053e0b4-1484580204Здавалося б, у всьому світі Японія асоціюється із суші, проте самі японці радять мандрівникам не прогавити можливості спробувати саме кацудон – тонку свинячу відбивну з яйцем, яку кладуть зверху в чашу з рисом.

Малайзія: насі лемак

14860110-Nasilemak2-1000-2dfe808271-1484580204

Насі лемак перекладається як «рис з вершками». Рис готують в кокосовому молоці зі шматочками листя пандануса. Страву подають загорнутою в листя банана із соусом самбал, анчоусами, арахісом і вареним яйцем.

Мексика: соус моле

14860310-Molesauce-1000-f14915b2b8-1484580204До складу цього соусу входить до сотні інгредієнтів, у тому числі трави, мелені горіхи, олія, какао, м’ясний бульйон і, звичайно ж, кілька видів чилі. І готують соус моле досить довго – іноді по кілька днів.

Норвегія: ракфіск

14860510-Rakfisk-1000-c51982051a-1484580204Ракфіск вважається зимовою стравою. Це форель, яку спочатку солять, залишають бродити на кілька місяців, а потім подають з цибулею і сметаною.

Філіппіни: адобо

14860610-Chicken_Adobo_0-1-1000-3db57e31c9-1484580204У багатьох країнах адобо – це спеції, але на Філіппінах – це страва, що складається зі шматочків курки або свинини, тушкованих в суміші соєвого соусу і оцту, та приправлених перцем, часником і лавровим листом.

Португалія: франсезинья

14860710-Francesinha-1000-3fc4aaf5f6-1484580204

Назва цієї страви перекладається як «маленька француженка». Це сендвіч із двох квадратних шматочків білого хліба, між якими – шматок м’яса, скибочка шинки, фарширована оливками, і ковбаса. Все це покривається плавленим сиром і подається із томатним соусом. До франсезиньї зазвичай подають картоплю фрі і кухоль холодного пива.

Румунія: сармале

14860960-cabbage-rolls-11-1000-c60dc44e29-1484580204Сармале – це румунський варіант голубців або долми. Це фарш з рису та м’яса, запечений в дрібних солоних капустяних чи виноградних листках.

Саудівська Аравія: касба

14862260-Kabsah-1000-f3d7910bd7-1484580204Це страва з рису з додаванням великої кількості спецій – гвоздики, кардамону, шафрану, кориці, перцю, мускатного горіха і лаврового листа. Касба зазвичай подається із м’ясом та овочами.

Шотландія: копчений лосось

14862360-Smokedsalmononbrownbread-1000-bfb16876d4-1484580204Лосось подається на грінках із хліба з непросіяного борошна з маслом або сирною пастою. Шотландці люблять скропити рибу лимонним соком.

Словаччина: бринзові галушки

14864710-BryndzoveHalusky1-1000-fcc34d65cf-1484580204Це маленькі картопляні галушки, заправлені м’яким сиром і беконом.

Словенія: кранська ковбаса

14863010-azur_resize_sys9ol-1000-3b99836572-1484580204Невеликі ковбаски зі свинини, солі, перцю, води та часнику – і нічого більше!

ПАР: білтонг

14863160-Biltong-1000-815e0a2ea7-1484580204

Це південноафриканський різновид в’яленого м’яса. Найчастіше білтонг готують із яловичини, але він прекрасно виходить і з інших видів м’яса, наприклад, зі страусиного. Тонкі м’ясні смужки маринують з різними спеціями та сіллю і сушать.

 Південна Корея: панчхан

14863260-Banchan-1000-c9d8fed944-1484580204Ця традиційна південнокорейська страва складається із безлічі закусок та салатів, які подаються на невеликих тарілках як акомпанемент до основної страви й рису: кімчхи (квашені овочі з гострим червоним перцем), намул (обсмажені овочі, заправлені кунжутною олією, оцтом і часником), чон (корейська варіація на тему млинців) і т. д.

Іспанія: хамон іберіко

14839960-JamnIbrico-1000-10ccb50ea2-1484580204Для виробництва цієї шинки вирощують особливу іберійських породу свиней, яких тримають на спеціальній жолудовій дієті. Окіст засипають морською сіллю, а потім на кілька років підвішують у добре провітрюваних підвалах. Готовий хамон нарізають тонкими скибочками і подають з вином, хрусткими хлібцями й оливками.

ОАЕ: шаурма

14863510-Shawarma-1000-f12f66a7d6-1484580204

Шаурма – це одні із доступних для будь-якого гаманця страв в дорогих Арабських Еміратах. Можливо, демократичність цієї страви і зробила її однією із найпопулярніших в країні. Готується з піти, начиненою шматочками смаженого м’яса (зазвичай це суміш з баранини, курки, індика або яловичини) з овочами. Як заправку використовують тахіні, хумус або гострий соус.

Україна: вареники

14864910-43343_0-1000-f1175d2596-1484580204Українці з радістю пригостять іноземців варениками з картоплею, сиром, капустою або м’ясом. До них подадуть смажене сало з цибулею і сметану.

США: гамбургер

14863760-Hamburger-1000-911b36fad9-1484580204Ось так все просто. До гамбургера американці рекомендують взяти молочний коктейль і картоплю фрі.

Венесуела: пабельон криольо

14864060-Pabelloncriollo-1000-2fe36136b3-1484580204До складу цієї венесуельської національної страви входять рубана яловичина, рис, чорні боби і сир. Зазвичай пабельон криольо подають зі смаженим яйцем і смаженою подорожником.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *